Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Italienska för EMU-anhängare

Annons

Anna Maria Corazza Bildt var söndagens sommarpratare i radions P1. Vi är många som hör på programmet och vi har förväntningar. Torsten Ehrenmark den störste och många efter honom har varit intressanta personligheter med ett liv fullt av upplevelser och en berättarkonst utöver det vanliga.

Nu har programmet också fått ett nytt upplägg; politisk propaganda inför höstens folkomröstning om EMU.

En italiensk-svenska som pratar för den svenska politiska eliten och för ett medlemskap i EMU. Tar vi intryck av hennes insikter i vad som händer i eliternas EU - EMU? Inte om vi fördjupat oss i realiteterna, vad som kommer att hända oss vardagsmänniskor om vi röstar ja. Vi är medvetna om att vi ger upp ännu en del av våra demokratiska rättigheter.

Hon tror att vi svenskar inte följer vad som sker inom EU och att vi inte diskuterar politik. Svenska medier förmedlar så lite om vad som sker i Europa säger hon. Om det sker så presenteras det negativa.

Att hon sedan försöker att övertyga oss om att vi "ska vara med i Europa helt och fullt" är att undervärdera vår begåvning.

Anna Maria går så långt att hon säger att vi är rädda för det nya och spännande utan att precisera. Vad har hon då gjort annat än skapat tvivel om sin trovärdighet?

SVERIGEOMSORG

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons