Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Iskallt vatten och smidiga muskler

Annons

När jag läser om de duktiga ungdomarna i Ludvika Paddlarklubb forsar tankarna tillbaka till den tiden då Klas Norgren, "ständiga tvåan" efter fenomenet Gert Fredriksson, också tränade ungdomar på brottarmattan där jag ibland svettades.

Han talade varmt för kanotsporten som ett bra sätt att bygga upp musklerna och kroppen. Därför köpte jag en tävlingskanot av honom.

När Väsman just hade sköljt, jag tror det var 1946, skulle jag hämta den vid klubbstugan. Flickorna som var där avrådde mig från att använda sitsen. Den gjorde att man satt högre och gjorde den annars så ranka farkosten ännu rankare. De tyckte att jag borde sitta på kanotbottnen tills jag blev mer van att hantera farkosten.

Jag tyckte jag visste bättre, satte mig i stolen, tog ett paddeltag - och fann mig simmande bland isflaken. Flickorna hjälpte mig upp och in i den uppvärmda klubbstugan.

När jag så småningom paddlade därifrån satt jag snällt på botten, utan flytväst (fanns sådana på den tiden?) och tog mig försiktigt fram nära stranden till Iviken. Efter en tid lärde man sig tekniken hyfsat och hade stor glädje av flytetyget.

Och som Klasse sa, vill du ha en snygg kropp och smidiga starka muskler, börja paddla!

K. SJÖGREN

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons