Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Irländsk klarsyn

Annons

En irländare sade i ett tv-program något mycket belysande om euron häromdagen.

Han sade att det var en fördel för ett litet land med mycket utrikes handel att tillhöra en stor valutagrupp i stället för att ha en egen liten valuta.

Detta speciellt som den egna valutapolitiken helt styrdes av omvärlden. De beslut som den irländska centralbanken tog var bara spegelbilder av vad marknaden krävde.

Irland har i dag den bästa tillväxten inom euroområdet. Ett bevis så gott som något att en övergång till euron i Sverige inte kan vara så negativt som nej-sägarna felaktigt påstår.

Nej-sägarna har haft fel i alla påståenden om den negativa utveckling som Sverige skulle få när vi gick in i den europeiska unionen.

Att de sedan fortsätter att sprida exakt samma felaktiga argument inför omröstningen om Sveriges fulla deltagande i den europeiska monetära unionen, är förvånande.

Tro inte på att ett Sverige som står stilla i sin utveckling är bättre än ett Sverige som utvecklas. Världen förändras och vi måste vara öppna för förändringar om vi inte skall sjunka ännu lägre i den europeiska välfärdsligan.

Rösta för en utveckling i positiv riktning för Sverige, rösta ja till euron den 14 september.

KURT FREDRIKSSON

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons