Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Internet kan ge svar om tåg blir buss

Annons

Svar till Gunborg Bixo Åslund:

När ett tåg ställs in vill insändarskribenten ha information i god tid och inte tvingas åka buss. Det finns inget tvång att åka buss om ett tåg är inställt. Resenären kan alltid välja en senare avgång eller att själv lösa sitt resbehov. Ersättningsbuss är en service och det vedertagna sättet att lösa problemet.

Kollektivtrafik är det säkraste sättet att resa. Det görs 625 milj bussresor om året i Sverige. Den som åker bil löper åtta gånger större skaderisk, fotgängare 32, cyklister och mopedister/mc-åkare 144 gånger större risk.

Information om inställda tåg och ersättningstrafik ges snarast möjligt på SJ:s webbplats med länk från vår webbplats, dels oftast i Sveriges Radio.

Vid planerade banarbeten sker den även via anslag på berörda stationer.

Ibland är det inte möjligt att ha den framförhållningen.

Går ett tåg sönder eller om det saknas personal, är problemet akut och informationen sker så snabbt det går.

Att påstå att vi står handfallna och dåligt rustade är en stark överdrift utan saklig grund. Problem inträffar, men jag kan försäkra Gunborg Bixo Åslund att vi, tillsammans med operatören SJ och tågtillverkaren Bombardier, gör vad vi kan. Till exempel har vi genomfört en rad insatser som medfört avsevärd förbättring av punktligheten och trafiken.

Allt råder vi inte över, men där vi kan påverka gör vi det för att förbättra kvaliteten. Jag hoppas att skribenten ska notera detta och välja tåget i framtiden.

Mikael Prenler
Tåg i Bergslagen

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons