Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Inte klokare av det svaret

Annons

Sjukvårdspolitikern Ingemar Ström blev häromdagen positivt överraskad av telefonservicen vid Hedemora vårdcentral. Varpå en annan insändare blev negativt överraskad av att en sjukvårdpolitiker inte vet hur sjukvården i länet fungerar i praktiken.

Ingemars svar blev mest goddag yxskaft. Han ägnar sig åt ordklyveri och klagar över att insändaren skriver under signatur. På senare tid har flera politiker gnällt över anonyma insändare, någon anser att anonyma insändare inte ska bemötas, någon skriver att "jag nog vet vem du är..." För min del anser jag att skriva insändare under signatur ur en del av de mänskliga rättigheterna och att de som ifrågasätter detta borde veta bättre, speciellt om de är politiker. Man frågar sig varför man inte får vara anonym, vill Ingemar och compani slå den anonyme på käften eller vill de värva den anonyme till partiet?

Däremot undvek Ingemar sorgfälligt att svara på själva frågan: är det inte konstigt att en sjukvårdspolitiker på länsnivå inte vet hur sjukvården fungerar i praktiken? I förlängningen frågar man sig förstås om det är lika illa ställt med alla moderatpolitiker eller kanske med alla politiker? Ska jag låta bli att rösta på moderaterna eller är det bara Ingemar som jag bör stryka från listan? Det är ju gubevars val i höst!

Det vore också intressant att få reda på varför just Hedemora har denna unika telefonservice eller finns den på flera håll i länet eller kanske i andra län? Det vore trevligt om Ingemar (det borde han ha tagit reda på nu) eller tidningen kunde upplysa oss om detta.

"W W SWENSON"

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons