Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Inte ett ord om EU och EMU

Annons

Trots att vi befinner oss mitt i valrörelsen finns knappast ett enda ord i debatten om den viktiga frågan om EU och EMU. Var står de olika partierna? Sverige har varit medlem i EU i drygt sju år. Hur har detta medlemskap påverkat oss? Hur blev det med alla fagra löften som vi blev "matade" med innan valet 1994?

Man kan gott säga att så gott som inget av löftena infriats. I stället har vi fått en inblick i hur tungrott, korrumperat och odemokratiskt det är i denna omöjliga organisation. I Bryssel bestämmer man i alla verkligt viktiga frågor som gäller oss! Dyrt är det också att få vara medlem. För ett år sedan kostade det ca 66 miljoner kronor per dygn i enbart medlemsavgift. Avgiften är inte lägre i dag, tvärtom.

Sverige ansas ha råd med en hög avgift, men när det gäller medbestämmande är det ett alldeles för litet land. Ingen av oss har kunnat undgå att märka att vi i Sverige har fått finna oss i besparingar inom praktiskt taget de flesta av de viktigaste områdena i samhället. Varför? Jo, för att medlemskapet tar så stor del att budgeten så att välfärden nedmonterats bit för bit.

Att sedan Schengenavtalet gjort att knark och annan smuggling fritt flödar in i landet är ju ytterligare ett bevis på att vi tappat kontrollen.

Göran Persson säger att vi nu har kvalificerat oss för att gå med i EMU. Om det blir verklighet frånhänder vi oss ytterligare en viktig del av vårt oberoende. Till exempel kommer Riksbanken då inte att finnas kvar efter ett inträde. En så kallad Centralbank i Bryssel ska bestämma om vår valuta bland annat.

Räcker det inte med det överförmynderi som vi redan får finna oss i genom att vara med i EU? Många av våra nationalekonomer har i flera artiklar varnat för ett EMU-inträde! Alternativet till EMU-anslutning är att aktivt ta strid för ett självständigt Sverige med en stark och välskött ekonomi, en egen penningpolitik och rörlig växelkurs. Vi får helt enkelt inte ytterligare urholka vår demokrati!

BESVIKEN MEN HOPPFULL

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons