Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Inte en rötmånadshistoria

Annons

Förbudet att använda blyammunition vid jakt är tyvärr ingen rötmånadshistoria utan ett beslut, som tagits på obefintliga grunder.

Sossarna vill inte ha något folk på landsbygden och detta är ett led i den politiken. Ett blyförbud i våtmarker i södra Sverige kan vara motiverat men ej i skogslandet och speciellt inte här uppe i norr.

Sossarna vill helt enkelt förstöra livskvaliteten för glesbygdsbefolkningen så att den flyttar till städerna.

Stålhagel och annat kan ej ersätta bly i ammunition för jakt under etiska former. Detta betyder att det är slutjagat i Sverige för gemene man.

Vilken skogsägare vill riskera stål i sitt virke, som då varken kan sågas eller hackas, det vill säga de måste utfärda jaktförbud på sina marker. Detta är första delmålet för sossarna.

Vad gör vi med älgjakten, som ju dock måste fortgå?

Vem kommer att använda kopparkulor till ett pris av 50 kronor per skott även vid övningsskytte? Inte många från landet har råd med detta.

Återstår då endast turistjägare från den penningstinna kontinenten. Då kommer ju mer skattekulor in till sossarna.

Jakten blir då beskattad och delmål nummer två är därmed uppnått. När man sedan inte kan jaga och det är långa avstånd utan drivmedelsrabatt, vad återstår då? Att flytta till staden? Målet är uppnått för regeringen: glesbygden är avfolkad.

Var noga i i höstens val och kolla varje namn på ditt partis listor. Detta är sista chansen att ändra på styret i Sverige.

HANS LUNDSTRÖM

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons