Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Inte bara Carin Palmcrantz

Annons

Nu har det blivit stora rubriker om svartjobb, speciellt hos s-politiker. Visst det är valtider, men ändå. Vem som helst kan se sig omkring på gårdarna, även hos borgerliga väljare, i dalabyarna. Polacker och andra människor från de forna öststaterna kommer år efter år och målar, röjer sly, snickrar med mera. Detta är ett mycket vanligt sätt för dessa människor att tjäna ihop en liten slant och betala för hyran.

Ingen kan plocka bär med dagens bärpriser så det räcker till mat, uppehälle, massor av dyr bensin, för minst en månads uppehälle. Det ska väl bli en liten slant över också.

Självklart tar de på sig att jobba åt folk. Vem tror att det finns arbetstillstånd, och vem tror att det betalas in skatt för dessa tjänster? Inte jag i alla fall.

Sedan är det en annan sak, att de som anlitar dessa människor oftast är högavlönade som säkert hade råd att ta ren vit arbetskraft, och detta ofog är ett gissel. Men jag tror det är svårt att komma åt. Ingen skvallrar eftersom de flesta inte tycker att det är något att bråka om. Det handlar ju om småsummor.

Får de uthuset målat för en tusenlapp i stället för tio, gör de det. Vi som inte har råd att betala ens en tusing, gör det själva. Det blir allra billigast.

Själv är bäste dräng

VÄSTERDALARNA

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons