Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Inse att det finns fattigdom i Sverige

Annons

Jag såg tv-programmet Debatt för någon vecka sedan. Moderaten Carl-Axel Roslund medverkade med anledning av en motion om att tiggeri ska förbjudas.

Denne man tar priset vad gäller brist på empati. Han menar på fullt allvar att tiggande hemlösa inte tigger av brist på pengar - utan för nöjes skull.

Roslund anser också att tiggarna är en skamfläck, en företeelse som rent estetiskt försämrar stadsbilden och "anständiga" människors livskvalité. Jag tycker att det är ett mycket stötande sätt att se på sina medmänniskor. Denna grupp människor har många gånger inte något annat val än att ta till ovärdiga metoder, tiggeri, prostitution etcetera för att överleva!

Trots att Debatt visar ett inslag om en före detta hemlös man som fått vetskap om motionen och som visar besvikelse, ilska och hopplöshet, fortsätter motionären att förneka fattigdom. Roslund viftar bort det hela och säger att mannen i inslaget bara visar "den aggressivitet som alla andra tiggare gör"!

Det är dags att alla vi, främst vi politiker, inser fattigdomen och respekterar dem som drabbas av den! Det är dags att låta dem som lidit mest av de sociala neddragningarna bli sedda, respekterade och bemötta med värdighet!

Slutligen skulle jag vilja säga följande till Carl-Axel Roslund. Du kommer själv en dag att bli beroende av andra. När du blir gammal skall någon annan torka din skit.

Hoppas då att du blir bemött med större medkänsla och värdighet än vad du visar dina medmänniskor!

LENA NILSSON, ORDFÖRANDE VÄNSTERPARTIET SMEDJEBACKEN

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons