Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Insändarsvar: Ordningsregler i skidspåren

Tack Kjell att du öppnar debatten om användning av motionsområden. Jag är medveten om skidåkare är rädda om sina spår. I år fanns det inte orsak att bråka om någon skatebana – snön räckte inte till.

Annons

Jag vet att både du och de flesta har sunt förnuft och är försiktiga och rädda om klassiska spår. Jag vill gärna hälsa till alla motionärer, att det inte gör mig som spåransvarig något om man går eller springer på höger sida i åkriktningen. Rund om 2,5-slingan läger jag alltid klassiskt spår på insidan. Det finns plats för alla som vill röra på sig!

Om ni är två eller flera, spring efter varandra, inte bredvid. Tänk på att det går fort ibland i backarna och det finns en skaderisk, både för dig och för skidåkarna. Går ni med hunden i motionsspår gäller absolut koppel och håll hundarna nära er. När det är mörkt och ser inte vi som åker skidor kopplet, jag har dragit med mig både hund och matte ut i skogen. Jag skulle bli glad om hundägare vintertid använde cykelbanor som är plogade och sandade och där hundarnas avföring försvinner i snövallarna.

Dessutom är det oacceptabelt att cykla, åka moped eller rida i motionsspåret vintertid. Jag har ingen pistmaskin som åtgärda sådana skador. Jag har jobbat ideellt i 30 års tid för att folk ska ha det bra tillsammans!

Emil Gregorica

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons