Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Insändarsvar: Läs på innan du svarar

Ubbe Strihagen anser att min insändare om att förbjuda e-cigaretten för att den är farlig inte har bäring då det endast är tobaksröken som skadar. Jag tar mig friheten att citera EU-kommissionen:

Annons

I sin rapport om kunskapsläget kring e-cigaretter framhåller WHO att nikotin är starkt beroendeskapande och varnar därför ungdomar för att använda e-cigaretter. WHO varnar även gravida kvinnor och kvinnor som vill bli gravida för att använda e-cigaretter.

Nikotinanvändning kan även öka risken att avlida om man drabbas av hjärt-kärlsjukdom. Ett annat problem är att koncentrationerna av nikotin i rökvätskorna till e-cigaretter är så höga att man kan drabbas av akut förgiftning om man får i sig vätskan eller får den på huden.

Från USA och Storbritannien rapporteras en kraftig ökning av nikotinförgiftningarna sedan e-cigaretterna introducerades. I USA inträffade under 2014 det första kända dödsfallet i landet på grund av e-cigaretter då en fyraåring avled efter att ha fått i sig nikotinvätska. I Sverige rapporterades till Giftinformationscentralen under 2014 ett 50-tal fall av nikotinförgiftning genom olyckshändelser där e-cigaretter och påfyllnadsflaskor till dessa var inblandade.

Sven Lind

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons