Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Insändarsvar: Ett utspel med så många feltolkningar

Hans Gleimar (M) skriver i DT att Ludvikas skolbarn får stå för kostnaderna för snöröjningen. Det förvånar mig att den annars så rationelle Gleimar gör ett utspel med så många feltolkningar.

Annons

Inom en kommun får varje förvaltning stå för sina respektive lokalkostnader. Inom samhällbyggnadsförvaltningen finns därför bara budgeterat medel för den egna förvaltningens lokalbehov. Förändringar inom en förvaltnings lokalytor måste därför bäras av den förvaltning som berörs av förändringarna.

Det är självklart inte så att skolbarn betalar för snöröjningen, snöröjningen har en egen budgetpost inom gatuförvaltningen. Faktum är att under nuvarande mandatperiod har budgeten för snöröjningen justerats, så att riskerna för att snökostnaderna ska drabba andra områden inom gatuverksamheten minskat avsevärt.

Dock är det så att om förvaltningen mot slutet av året skulle drabbas av extraordinära kostnader så skulle snöröjningen vara en av de få poster man kan ta av, då övriga medel till stora delar redan förbrukats.

Det finns heller ingen grund för påståendet att skolbarnen får täcka underskott i fastigheter och gator. Inom gatuverksamheten gör man enbart av med de medel man tilldelas. I ett läge där kommuninvånarna tydligt önskar att vägunderhållet ska öka ser jag små möjligheter att som Gleimar förespråkar, föra över pengar från gatuförvaltningen till skolan.

Inom majoriteten är vi dock nöjda med att vi under mandatperiod lycktas öka resurserna både till skolan och till gatuverksamheten!

Åsa Wikberg

Ordförande Samhällbyggnadsnämnden Ludvika

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons