Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Insändare: Visst har Katarina Gustavsson (KD) rätt

Avveckla Region Dalarna! Hur många lager av administration behövs i Sverige?

Annons

Det som sägs styra Region Dalarna är följande.

Verksamhetsidé: Region Dalarna ska utifrån det regionala ledarskapet verka och ta ansvar för utvecklings- och tillväxtarbetet i Dalarna.

Vision: Region Dalarna ska vara och uppfattas som den offentliga aktör som spelar den största och mest avgörande rollen i utvecklingen av Dalarna.

Båda utsagorna kan i högsta grad ifrågasättas och helt enkelt betecknas som flum. Vid årsskiftet 2014–15 fanns 60 tillsvidareanställda samt 21 visstidsanställda inom verksamheten. Då ingår fyra personer vid kontor i Bryssel.

Man kan få en inblick i verksamheten genom dokumenten Verksamhetsberättelse och Årsredovisning 2014, Region Dalarna och Utvärdering av Region Dalarna 2010–2014, av Bengt Welin.

Läser man igenom dessa dokument så inser man precis som Katarina Gustavsson säger att den del av uppdraget som det är någon substans i (många uppgifter saknar definitivt substans eller sköts av andra samhällsinstitutioner) bör överföras till länsstyrelse och landsting.

En särskild liten effektiv organisation för kompetent upphandling av kollektivtrafik kan också behövas. Dalarnas kommuner måste börja skära i utgiftskakan och koncentrera sig på kärnservice till kommuninvånarna.

Falubo

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons