Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

INSÄNDARE: Vill vi att dödssiffran ska minska så måste vi bredda vägarna

Nio av tio har en bil enligt statistik. Därför reagerar jag på Dalarnas motorvägar, de är för smala, skriver signaturen "Robin".

Annons

Jag anser att vägarna är för smala för 2000-talet. Nio av tio har en bil enligt statistik. Därför reagerar jag på Dalarnas motorvägar, de är för smala. Då sker det olyckor. Det är ju självklart att olyckor oftare äger rum när det är för tajt på motorvägarna. Vi vill att dödssiffran ska minska men den kommer bara att öka om man fortsätter med de här vägarna.

Om du råkar ut för en olycka i trafiken kommer det leda till stopp i framkomligheten för bilisterna. De har inte möjlighet att köra förbi på grund av att det är för trångt. Då kommer det bli svårt för bärgningsbilar och räddningstjänsten att ta sig fram.

Till slut efter allt väntande kommer bilisterna försöka ta sig förbi på eget initiativ. Då blir det bara värre. Vi i Sverige tycker det är positivt med mer turister. Fast om motorvägarna är för smala blir det krångligt för dem att ta sig fram med deras transportmedel, vi ska inte glömma hur stora och otympliga bussar är.

Det kommer bli komplicerat för bilister att köra om. Det kan också ske krockar på det sättet. Om nu Lena Erixon och hennes team vill ta till sig den här faktan, och kommer besluta att vägarna byggs om tycker jag att medans de håller på kan de ta bort vajrarna som separerar Riksväg 50, Riksväg 69 och E16.

Det må ske färre dödsolyckor fast fler bilolyckor, vajrar är ingen bra lösning. Bygg ut vägarna, jag tänker särskilt på Riksväg 50, Riksväg 69 och E16.

Robin

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons