Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

INSÄNDARE: Vi måste hitta tillbaka till det genuint svenska – alltså motsatsen till misstro och missunnsamhet

Annons

I veckan var det Sveriges nationaldag, en svensk tradition som vi firat sen 1993. En dag då vi som svenskar borde känna oss stolta över vårt land. Känna oss stolta över att vara ett land och ett folk som står för öppenhet, medmänsklighet, humanism och solidaritet. Såsom vi kunde göra förr, förr då det var bättre i vårt land.

Tyvärr har saker blivit mycket sämre i dag än vad det var förr. Visst, det finns fortfarande många som kämpar och står upp för de gamla stolta honnörsorden som jag skrev ovan. Men sorgligt nog har det blivit allt vanligare och accepterat att människor i stället drivs av misstänksamhet och missunnsamhet, något som är en oerhört stark drivkraft för främlingsfientlighet och rasism.

Det har gått så långt att ett parti, SD som är sprunget ur den svenska nazist- och fasciströrelsen kan få 20 procent av rösterna i höstens val. Låt oss försöka hitta tillbaka till det genuint svenska så att vi återigen kan känna oss stolta över vårt land, alltså hitta tillbaka till medmänsklighet och solidaritet.

Anders Magnusson

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons