Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

INSÄNDARE: Vi måste börja träffas och prata med varandra varje vecka

Annons

Vår civilisation och planet befinner sig i ett mycket bekymmersamt läge med mer än 50 globala systemrisker, varav klimatförändringen är en, och vi har många hundratals nationella samhällsproblem i alla länder.

I den allt mer globaliserade och komplexa värld vi lever i får vårt agerande konsekvenser för hela planeten. Om vi inte ser helheten av de internationella utmaningarna kan vi knappast förstå eller utforma lämpliga åtgärder för att lösa problemen i vår egen region. Risken för suboptimering är överhängande.

Sverige och planeten står inför en ofantligt genomgripande transformation. Jordbruk, utbildning, energi, hälsa, transporter, produktion, livsstil, husbyggande, material, arbete, med mera skall på några årtionden helt omformas.

I detta läge är det avgörande att politiker, företagare, experter, media och allmänheten samlas regelbundet för att starta en kunskapshöjning och dialog kring denna jätteutmaning.

Kommunen måste börja arrangera veckovisa dialogmöten efter normal arbetstid som kan bestå av temaföredrag med efterkommande dialog och frågestund. Är detta enkelt? Sannolikt inte.

Vi måste vänja oss vid mångvetenskapliga presentationer där ingen har perfekta svar. En ödmjuk dialog där alla är välkomna att delta i en utvecklande process som måste pågå under hela detta sekel.

Christer Nylander

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons