Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Insändare: Vi byter plats

Vi inom hemtjänsten som är ute och springer i mörker, vinter och det är kallt, vill också ha ytterkläder. Byxor, skor och varseljacka, precis som i de manliga yrkena.

Annons

Det är diskriminerande att vi inom omsorgen är mindre värda genom att vi själva måste stå för dessa kläder. Vi är en bortglömd yrkesgrupp och arbetsgivaren är inte rädd om oss. Vi gör ett mycket viktigt jobb och för arbetsgivaren ska vi bara finnas där och göra jobbet men inte höras.

Hur vore det om de som sitter och bestämmer skulle vara ute på fältet och jobba i 15–20 graders kyla eller när det är snökaos. Detta måste bli en ändring. Cheferna måste göra jobbet mera attraktivt och höja statusen om de ska få personal med kompetens, tycker vi inom hemtjänsten.

Man kan också undra varför inte facket Kommunal inte har tagit upp detta med kläder, likaså att avskaffa karensdagen för oss som jobbar inom vården och omsorgen. Är vi förkyld men känner att vi kan jobba får vi inte det. Vi måste tänka på de gamla som vi sköter om. Man förlorar ju över tusen kronor på karensdagen.

Att ni inte skäms ni som sitter i omsorgsstyrelsen, nu får ni tänka lite på oss.

Nu har också facket lite att tänka på.

Hemtjänstpersonalen i Avesta kommun

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons