Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

INSÄNDARE: Vänsterforskarna som uttalar sig om skogens tillstånd måste vara blinda

Annons

Nu drivs falsk propaganda om våra skogar av vänsterpolitiker som vill att staten skall äga all skog.

Inget spår syns av ärlighet från denna aggressiva grupp forskare som vilseleder endast i syfte att göra skogsägande fult och olönsamt.

Här kommer lite sanna siffror som finns att dubbelkolla på nätet: Arealen skyddad skog är 31 procent fördelat på 1,2 miljoner produktiv skogsmark, 2,5miljoner fjällnära skog, 4,9 miljoner skogsklädda impediment. Frivilliga avsättningar av produktiv skog lämnas i dag som hänsyn i form av 8 procent vid avverkningar.

Dessa forskare mörkar att skogen är en mycket viktig kolsänka, alltmer oljebaserade produkter kan ersättas av råvara från skogen. Orörd skog som sakta dör avger koldioxid.

Skogen sköts och växer till mer än det som avverkas. Jag har hela mitt liv levt med skog omkring mig, och sett alla variationer i växt- och djurliv.

Dessa forskare som nu åter attackerar skogsägarna måste vara blinda i sin bedömning om skogens tillstånd. De sätter sig över djur och växter och misstror deras anpassningsförmåga. Det är så mycket vilseledande påståenden, allt för att förminska skogsägaren,och därmed lättare få acceptans för ingrepp.

Vi har en allemansrätt och den skall vi värna, men därutöver blir det problematiskt när andra aktörer vill styra skogsbruket på sina villkor, allt för att legitimera sin inkomst på skogsägarens bekostnad.

Skogsägare är ett blygsamt släkte och skall inte utnyttjas av avundsamma vänsterpolitiker som inte kan tänka klart.

Skogsägare - men hur länge till?

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons