Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Insändare: Vad är kommunal service?

/
  • Biblioteken har försvunnit från fyra orter i Falu kommun.

Fyra bibliotek i Falu kommun läggs ner.

Annons

Flera av oss som bor i Sundborn känner en stor ilska, frustration och sorg. I Falun satsas det för fullt, medan vi får använda ideella krafter för att få ha kvar något ute i byarna, trots att vi betalar lika mycket skatt. Vad ska de ta ifrån oss härnäst? Skolan?

Alla kan inte bo i Falu stad. Det råder bostadsbrist, samtidigt som det faktiskt finns bostäder i flera byar. Men folk vill inte flytta dit. Det handlar om prioriteringar och om vilken typ av samhälle vi vill ha. Falu kommun verkar mer intresserad av flashiga sportarenor och evenemang än att ha hela kommunen levande. Då ställer man sig frågan, vad är egentligen kommunal service?

För mig är det infrastruktur och markservice. Det vill säga förbindelser, förskola och skola, hemtjänst och bibliotek med mera. Tillgängligt för alla, oavsett inkomst. Kommunen är till för att tjäna medborgarna, inte tvärtom. Fungerar basservicen gynnar det inflyttning. Vem vill bo i en kommun som slösar pengarna på glittrig yta när avloppssystemet läcker och det möglar i hörnen?

Besviken och uppgiven Sundbornsbo

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons