Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

INSÄNDARE: "Uppkurd" är inte lösningen - fler dalbor måste identifiera sig med Dalkurd

Annons

Jag tror att alla fotbollsintresserade, och andra, i Borlänge, Dalarna, Sverige och utomlands tycker att Dalkurd har gjort en fantastisk idrottsprestation genom att så snabbt nå vår högsta serie.

Varför har de då inte så många åskådare på sina hemmamatcher? Ett skäl, det kan säkert finnas även andra, kan vara en otydlighet i vem man representerar, vilka som kan identifiera sig med klubben.

Inom sporten" håller man på " i och tittar gärna på den spelare, klubb eller det landslag som man känner någon slags gemenskap eller identitet med. Varför finns det annars en kärntrupp åskådare som alltid ställer upp vid matcher i de lägre divisionerna? Knappast för att spelet är av hög klass utan för en annan slags tillhörighet.

Liksom i alla länder finns här i Sverige av tradition vissa favoritlag som folk "håller på" och identifierar sig med. Från Dalarna brukar det till exempel vara Leksand i ishockey (förlåt Mora), Falun i bandy, Masarna i speedway, Borlänge i handboll och Brage i fotboll.

Vem identifierar sig då med Dalkurd? Den uppfattning jag fått via media är att laget själva identifierar sig med och lyfter fram sin koppling till det kurdiska folket. Jag har också mött kurder utanför Borlänge, som är mycket stolta över laget – med all rätt.

Men hur ska man då finna vägar och utvecklas mot ett tydligare DALkurd? Tyvärr har jag inget svar på frågan, men jag tycker att den borde diskuteras. Och jag tror inte att lösningen är ett Uppkurd!

Lycka till Dalkurd!

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons