Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

INSÄNDARE: Trots att Försäkringskassans generaldirektör fått sparken har hon nog det betydligt bättre än mig

Annons

Då fick Försäkringskassans generaldirektör sparken. Jag antar att personen är högavlönad och får nytt jobb med bibehållen lön. Eller avgångsvederlag.

Men jag då? Som 2010 blev uppsagd från mitt jobb för att Försäkringskassan inte godkände min sjukskrivning. Jag stod i operationskö som skulle vara tre månader men som blev sju. Det var ingenting som jag kunde påverka mer än att jag led. Fysisk skada blev även psykisk.

Säkert är det fler med mig som "hamnat mellan stolarna". Hela livet rasade. Hela mitt vuxna liv har jag jobbat och betalt skatt men när jag sen blir skadad så finns det inget skyddsnät?

Nyopererad och efter allt som hänt på det privata planet så hade jag en lång rehabilitering framför mig. Men utan ersättning från sjukförsäkringen och med krav från myndigheterna som skickade mig mellan Försäkringskassan och Arbetsförmedling fram och tillbaka var jag helt slut och bara grät.

Jag var inskriven på ena stället, som sa att jag var för sjuk, sedan tillbaka till nästa ställe som inte godkänner läkarens intyg - och så höll det på fram och tillbaka.

I dag står jag upprätt, men har man hamnat mellan stolarna så är man skadad för livet.

Hamnat mellan stolarna = skadad för livet

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons