Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

INSÄNDARE: Tack och lov att MP nu ligger under riksdagsspärren

Annons

Tack och lov att MP nu ligger på siffror under riksdagsspärren!

Trots vallöfte 2014 har lättpåverkade S övertygats av MP om bränsleskatthöjning med 1,40 kronor per liter och från och med 2017 även indexreglering på plus två procent.

Under tiden 2000 - 2010 blev dieseldrivna fordon miljöklassade och fick en premie på 10 000, ivrigt påhejat av MP. I dag är dieseldrivna fordon, enligt MP, det värsta som finns och skall förbjudas. Var ligger MP:s logik i detta kan man fråga sig ?

Vi som blev lurade att köpa dieselbil får vi en statlig kompensation för ökad värdeminskning ?

Har MP ägnat någon tanke åt CO2- ökningen på cirka 20 procent från diesel till bensin när vi nu skall byta till bensindrivna bilar ? Troligen tas som vanligt ogenomtänkta beslut (jämför ovan) och problem och kostnader lastas över på befolkningen.

Om alla Sveriges bilister enligt MP:s dröm kommer att köra eldrivna bilar försvinner cirka 60 miljarder i skatteintäkter. Var skall dessa hämtas? På samma ställe som kostnaden för laddstolpar? Det vill säga hos oss vanliga Svensson med eller utan bil.

Vad innebär det för miljön med miltals med nya plastkablar i marken och okänt antal kilo utslitna batterier vars livslängd är cirka tusen laddningar?

REE

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons