Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

INSÄNDARE: Skulder tvingar mig leva på existensminimum – utan rätt till rättshjälp eftersom min lön är för hög

Annons

Jag har av olika orsaker fått utmätning på min lön och får därför leva på existensminimum. Och så långt allt väl, men jag anser att vissa skulder är felaktiga och skulle vilja överklaga dessa, så jag ansöker om anstånd med införseln så jag kan anlita en advokat för att reda ut detta och detta får jag avslag på.

Efter denna överkörning av rättssamhället tänker jag att ensam klarar jag det inte och resignerar, tänker att jag biter ihop och betalar. Men då kommer nästa kalldusch: vissa skulder har några år på nacken och det har samlats ränta. Okej bra tänkte jag – jag drar av räntan och begär ut uppgifter från Kronofogden på vilka som fått betalt under 2017 och hur mycket samt hur mycket av det som består av ränta.

Jag skickar in dessa uppgifter till Skatteverket men de avslår avdragen eftersom dessa inkassobolag inte har meddelat räntan till Skatteverket och sedan förnekar inkassobolagen dessa uppgifter på förfrågan. Så återigen är man sviken av rättssamhället. Och rättshjälp är inte aktuellt eftersom min inkomst är för hög.

Liten är minst

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons