Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

INSÄNDARE: Ska det någonsin bli fred i Jemen så måste P1 sluta försköna utländska makters krigföring

Annons

P1 sköter inte sin uppgift att ge en balanserad bild av vad som händer i världen. Nyhetsförmedlingen fyller mig med avsmak för följsamheten till de västliga nyhetsbyråerna.

De senaste dagarna har rapporteringen från Jemen helt dominerats av den så kallade regeringssidans propaganda om motståndarsidans illdåd. Det har varit hjärtskärande berättelser om minor som lemlästar barn, tortyr av fångar, svältande människor som flyr Houtirebellernas områden.

Man säger att kriget är komplicerat. Men den som inte förmår se vem som är angripare och vem som är offer blir lätt ett stöd för angriparen. Saudiregimen och flera Gulfstater bedriver sedan flera år ett fullskaligt krig mot Jemen, med massbombningar av hela infrastrukturen inklusive matförsörjningen, en total blockad som stoppar all import av mat och mediciner.

Det har åstadkommit massvält, flyktingkaos och förödande sjukdomsepidemier. Om det ska bli fred för Jemens folk måste utländska makters krigföring stoppas, inte förskönas. Så skärp er P1!

Helge Sonntag, ordförande i Falu FN-förening

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons