Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Insändare: Raka benen är onödigt

Många kvinnor i samhället kan känna sig tvingade att raka sig. Måste du som tjej raka benen?

Annons

Jag tycker att alla tjejer som rakar sig där ute ska tänka till och fråga sig själva, varför rakar jag benen?

När du rakar benen och andra ställen på kroppen så finns det en risk att du får röda utslag, som irriterar och kliar. Det är lätt att skära sig samt få sår om man är ovan. Normer finns överallt och även när det gäller rakning speciellt som kvinna. Varför finns normen att kvinnan måste raka sig men inte mannen? Det är ingen större skillnad mellan könen. Om normen att raka benen minskar kan det kan leda till att andra normer för tjejer kan avta som till exempel vikt, långt hår och kroppskomplex.

Att inte följa normen som kvinna i samhället kan vara svårt och stressande. Jag lovar att om någon bestämmer sig för att spara ut håret kommer även andra kvinnor följa strömmen. Kroppsbehåring tycker överlag de flesta människor är äckligt. Det är äckligt när de kommer i maten, i duschen och andras hår är ännu vidrigare. Men alla är vi människor och alla har hår på kroppen, det är helt naturligt. Det som dessutom är positivt med hårväxten är att den skyddar huden och slemhinnor från smuts, bakterier, värme och kyla. Håret gör också att det blir luftigt mellan hud och kläder, vilket huden tycker om, skriver

Jag själv kommer inte sluta raka benen men beundrar alla som kommer spara ut håret. Ingen ska bli kränkt för hur de väljer att göra med sitt hår.

En tjej med normerna på rätt plats

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons