Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

INSÄNDARE: Problemen med Försäkringkassan pågick redan 1995

Med egna gamla erfarenheter av detta, vill jag påstå att problemet pågått mycket länge, och att Försäkringskassans förtroendeläkare redan 1995 tog beslut över huvudet på patienternas läkare (detta utan att träffa patienten i fråga förstås), skriver Jennie Rågfeldt, lärarstuderande vid Högskolan Dalarna.

Annons

Apropå debattartikeln "Försäkringskassan måste bestämma sig; antingen lita på läkarens bedömning - eller ta över hela ansvaret själv" som publicerades i DT 16/5: Fantastiskt välformulerat, och enkelt men tydligt skrivet av distriktsläkarföreningen i Dalarna.

Teckentypen är dessutom genialisk i samband med ämnet. Det är såhär en debattartikel bör se ut! Förutom att bakgrund, argument, motargument och sammanknytning är tydligt och enkelt formulerat , så är ju tesen/budskapet så rätt!

Myndighetens uppdrag bör ifrågasättas och omstruktureras. Ska Försäkringskassan praktisera som läkare, eller ta beslut utefter läkaresbedömning? Förnuft, värde och känslor, är alla saker som borde finnas även inom Försäkringskassan!

Med egna gamla erfarenheter av detta, vill jag påstå att problemet pågått mycket länge, och att Försäkringskassans förtroendeläkare redan 1995 tog beslut över huvudet på patienternas läkare (detta utan att träffa patienten i fråga förstås).

Jennie Rågfeldt, lärarstuderande vid Högskolan Dalarna

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons