Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

INSÄNDARE: Precis som Falun behöver Ludvika en ringled

Om denna vägdragning - som borde ha blivit byggd långt tidigare - blir verklig då får Ludvika också en ringled runt staden, och det kommer att lösa många trafikproblem, skriver Erik Magnusson, Ludvika.

Annons

Signaturen Lars hade en bra insändare med i DT där han är kritisk till trafiksituationen i Falun och för att få en bättre lösning för trafiken där avslutar han sin insändare med att rekommendera att man gör som i större städer där man har en ringled runt stan.

Vi har exakt samma problem här i Ludvika med en kommunledning som envisas med att den starkt trafikerade riksväg 50 skall fortsätta att ligga kvar i den gamla sträckningen som är från år 1931 och är helt otidsenlig med tanke på dagens trafik. Dessutom medför den en förstörd boendemiljö för all framtid för oss alla som bor här i byarna norr om Ludvika och när man når Ludvika styrs trafiken rakt igenom de centrala delarna av staden.

Det finns ett miljövänligt alternativ att tillgå som den numera bortgångne vägingenjören Elis Granath ritade. Han var ung pensionär och var tidigare anställd hos Vägverket som det hette på den tiden i Falun.

Han hjälpte oss bybor i början på nittiotalet att ta fram en vägsträckning som går på ren skogsmark öster om byarna ner till Ludvika. Där söder om staden går riksvägen in i ett vägreservat som blev undantaget redan på trettiotalet.

Om denna vägdragning - som borde ha blivit byggd långt tidigare - blir verklig då får Ludvika också en ringled runt staden, och det kommer att lösa många trafikproblem.

Bättre sent än aldrig.

Erik Magnusson, Ludvika

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons