Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

INSÄNDARE: Pensionärer som startar eget borde få lägre moms – livet efter 65 behöver inte vara tråkigt

Annons

Har du nyss blivit pensionär? Har du dessutom turen att fortfarande vara frisk?

Då finns det ingenting att tveka inför. Du kan välja att lösa korsord och sudoku, träffa vänner, promenera och vila, men finns det även något annat?

Tänk efter vad du är bra på. Vad tycker du är roligt att göra? Kan du även göra detta som pensionär och tjäna en slant? Har du varit lärare kan du börja ha privatelever. Tycker du om att renovera, tapetsera och måla därför att det har varit din hobby länge? Då kan du göra det åt andra människor och dessutom få rotbidrag.

Har du i hela ditt liv sytt, stickat och virkat? Ja då kan du hjälpa andra, som inte har samma förmåga och ibland få rutbidrag. En del behöver hjälp med att sy upp gardiner, byxor och laga kläder som gått sönder.

När jag varit pensionär i ett år upptäckte jag hur tråkigt det var. Jag startade en enskild firma (ylvasrenovering.se) efter att ha gått tre kurser på skatteverket. Det var inte svårt, förutom bokföringen som dumt nog inte fick göras med excell.

Men även detta kan man komma förbi. Redan första året 2012 blev inkomsten 165 000 kr minus moms och skatt. Pensionärer som startar eget borde få lägre moms än 25 procent.

Jag undervisar i matematik, renoverar, målar, tapetserar och syr. Livet leker och jag trivs. Hinner även vara barnvakt åt mina barnbarn, lösa sudoku och träffa vänner, eftersom jag bestämmer mina tider själv.

Vill gärna inspirera andra att upptäcka att livet inte är slut för att man fyllt 65. Lycka till!

Ylva Nybäck

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons