Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

INSÄNDARE: Pensionären efter otäck olycka i Bergströms galleria: förbjud rullatorer i rulltrappor och sätt in hissar i stället!

Efter att ha varit med om en olycka i rulltrappa tycker insändarskribenten att man bör förbjuda rullatorer i rulltrappor, men att det monteras in hissar på lämpliga platser så de som behöver rullator lätt kan ta sig upp och ner mellan våningarna.

Annons

I fredags eftermiddag blev jag inblandad i en olycka i rulltrappan som går ner från våning två i Bergströms galleria vid KappAhl, BR och H&M i Falun.

En äldre dam med rullator var ett par trappsteg före mig och fastnade med rullatorn när hon kom ner. Hon ramlade baklänges och slog huvudet blodigt i rulltrappan och blev liggandes eller sittandes vid rulltrappans slut. Vänliga människor hjälpte henne, och tillkallade ambulans.

Själv ramlade jag baklänges, slog i svanskotan och blev liggande i rulltrappan och fick parera de rullande trappstegen med vänster hand. Till slut kunde jag komma bort från trappstegen och ner på sidan om damen.

Är själv 77 år och det hade lätt kunnat bli en allvarlig olycka. Nu klarade jag mig från det hela med en ömmande bak och några skrubbsår och kunde åka hem..

Med den erfarenheten tycker jag att man bör förbjuda rullatorer i rulltrappor, men att det monteras in hissar på lämpliga platser så de som behöver rullator lätt kan ta sig upp och ner mellan våningarna.

David Johansson

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons