Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Insändare: Nej, familjeparkeringen är inte till för dig som har barn hemma

Uppmärkta familjeparkeringar finns där för att barnfamiljer ofta behöver mer utrymme för att komma in och ut ur bilen samt för barnens säkerhet på parkeringen. Detta borde respekteras, skriver signaturen Anna.

Annons

Idag handlade min dotter med barn och jag på IcaMaxi i Borlänge. Eftersom vi hade barn i bilen kändes det ganska naturligt att ställa bilen på den väl utmärkta familjeparkeringen.

Där var det emellertid fullt, men just när vi kom steg en äldre herre in i sin bil och körde därifrån, så vi kunde parkera på den platsen.

Efter en liten handlingsrunda skulle vi så hemåt igen. Familjeparkeringen fortfarande full med bilar - men med enstaka äldre människor utan barn i. Alldeles bredvid vår bil steg ett medelålders par in i sin bil för att köra därifrån.

Då kunde jag inte hejda mig - utan pekade på den familjemarkerade platsen och på den väl synliga stolpen med samma information!

Då öppnar damen i bilen dörren, fräser argt: “Vi är faktiskt också en barnfamilj! Vi har barn hemma!” Och slår sedan igen dörren så att mannen kan köra därifrån.

Jag kan påpeka att vi under den tid vi stod på parkeringsplatsen endast såg en barnfamilj. Resten var främst medelålders (män) som upptog platserna för dem som dessa egentligen var avsedda för.

Uppmärkta familjeparkeringar finns där för att barnfamiljer ofta behöver mer utrymme för att komma in och ut ur bilen samt för barnens säkerhet på parkeringen. Detta borde respekteras.

Eller ska alla som har barn (oavsett var barnen befinner sig) nyttja platserna?

Anna

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons