Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Insändare: Motverkar syftet

/
  • Om jag vore kvar i aktivt missbruk skulle jag ha supit upp alltihop, skriver signaturen Peo.

Jag är 55 år och arbetstränar på halvtid med dagpenning från Försäkringskassan efter en stroke och två hjärtoperationer. Dessutom har jag ett mångårigt alkoholmissbruk bakom mig men är nykter sedan ett år.

Annons

Under de år jag arbetat har jag lyckats pensionsspara en slant. Jag kommer inte upp i en inkomst över norm och har ansökt om försörjningsstöd. Den summa jag trodde var skyddad till uppnådd pensionsålder kan tas ut från 55 års ålder med en extra skatt på 30 procent av redan skattad inkomst.

Jag måste nu enligt Socialtjänstlagen ta ut dessa pengar i första hand, för att närma mig normen. Detta som krav från socialkontoret för att få bistånd. Det känns fel att ånyo betala 30 procent i skatt. Jag vill göra alla som pensionssparar uppmärksamma på detta och att ni ser över er pensionssparförsäkring.

Jag vill poängtera att jag inte lider brist på något och är enormt tacksam för den hjälp jag fått att tillfriskna från min alkoholism, men jag kan tycka att detta drabbar de som redan har det svårt ekonomiskt.

Om jag vore kvar i aktivt missbruk skulle jag ha supit upp alltihop, särskilt om jag haft försörjningsstöd då min missbrukspersonlighet skulle ha sagt till mig: de ska få se, jag ska supa upp allt, så de får lov att ge mig bidrag igen, vilket motverkar syftet.

Peo

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons