Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

INSÄNDARE: Morfar om #MeToo: Dags att återta samvetet – och ordningsvakter i skolan

Annons

Enda möjligheten till att lösa #MeToo-problemen är att komma åt roten till det onda. Jag skäms som man över alla vidrigheter män utsätter kvinnor för. Att dessutom män i ledande ställning och med pengar kan utöva sin makt mot kvinnor är ju för bedrövligt.

Var finns moralen när jurister som dömer andra människor ger sig på kvinnor? Finns det ingen moral och etik i dag? Är samvetet helt bedövat? En sak är säker och det är att det krävs en rejäl förändring av inställningen till normer och hur människor ska behandla varandra. Slut på egoismen och fram för omtanke om varandra i stället. Att spärren till att göra onda saker,  samvetet, kommer till bruk igen. Att hemmen visar vad som är rätt och fel och att framförallt papporna undervisar sina söner i hur man behandlar en tjej.

Tjejer ska behandlas med respekt, vördnad och aktning. Jag fick lära mig det hemma och blev lärd att det som gäller är att "se men inte röra" angående tjejer. Det förekom aldrig några tafsningar när gick i skolan och inga könsord eller andra fula ord sades till någon. Det måste bli slut på att säga fula ord till andra. I skolan måste det vara nolltolerans när det gäller förtal av andra med könsord och andra ord.

Sätt in ordningsmän eller –kvinnor i skolan som hjälper lärarna att få studiero i skolan. Ta in nyanlända eller pensionärer så kostar det inte så mycket. På så vis kan lärarna få ägna sig åt att enbart undervisa och slippa vara poliser.

När jag hör att mina barnbarn som har börjat skolan nu, får vara med om könsord och tafsningar redan i klass ett, då blir jag mörkrädd. Den här förbannelsen med förnedring av kvinnor måste brytas till varje pris.

Familjen måste vara prioritet nummer ett och i den ska kärleken få råda och ge en varm miljö. Då får barnen och ungdomarna en fin bild av vad kärlek är. På så sätt växer en mjukare och varmare värld fram.

Jag hade förmånen att få växa upp fattigt, men i en värld där man brydde sig om varandra. Lite av en Åsa-Nisse-värld.

Bättre fattig och lycklig än rik och olycklig!

En morfar med sorg i hjärtat

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons