Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Insändare: Mora Tidning i förvandling

Många delar uppfattningen att Mora Tidning inte längre är vad den har varit. Framför allt anses ortsbevakning ha försämrats efter nedläggning av lokalredaktioner.

Annons

Nyligen har tidningen genomgått viss kosmetisk förändring. Bland annat har tidningen utrustats med ledarsida. Därtill har tre krönikörer knutits till tidningen. En med hemvist i Mora, en i Idre och en i Orsa. Det är bra, men de kan inte ersätta tidigare lokalredaktioner. Dessutom blir några kommuner förfördelade, Älvdalen, Malung-Sälen och Vansbro som står utan egna krönikörer. Insändarsidan Torget har utökats till två sidor men samtidigt publiceras insändare från hela Dalarna, vilket i praktiken innebär att alster från MT:s upptagningsområde har minskat. I och för sig kan inte redaktionen råda över mängden insändare som skickas in.

Man kan undra om tidigare framförd kritik och synpunkter på Mora Tidning har haft någon inverkan på den förändring som tidningen nu har genomgått?

Kurt Hedin, Orsa

Svar direkt: Hej Kurt!

Vi ser hela tiden över tidningens innehåll och presentation. Det har gjorts nu – igen. Torget-sidorna är mycket uppskattade, tack vare dels det stora inflödet av insändare från hela Dalarna, dels att de (ofta) behandlar vardagliga spörsmål som är intressanta alldeles oavsett var i Dalarna man har sin hemvist. Det är roligt att höra att du uppskattar våra nya krönikörer på ledarsidan. De har blicken vänd mot norra Dalarna, som är vårt primära område för Mora Tidning (även om Malung-Sälens kommun också är ett område som vi rapporterar ifrån).

Under årtionden har vi sett över och omorganiserat oss utifrån nya förutsättningar. Vi har fortsatt en redaktion i Mora som har fokus på norra Dalarna, men även reportrar i Falun som direkt när nyheter uppenbarar sig rapporterar om det, dels på dt.se, dels till papperstidningen. Vi har också specialreportrar som bevakar exempelvis näringslivet i norra Dalarna. Mvh,

Carl-Johan Bergman

Chefredaktör och ansvarig utgivare, DT

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons