Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

INSÄNDARE: Modigt av kommunpolisen att rikta kritik mot polisledningen

Annons

En stor eloge till modiga kommunpolisen Anders Modén, som törs rikta kritik mot polisledningen angående bristen på poliser.

Alla känner till problemet, och många har drabbats av att ingen polis har funnits tillgänglig i samband med brott. Polisledningen anser tydligen att det inte är så stort behov av poliser på en mindre ort, men de som känner sig trygga är inte invånarna utan de som begår brott.

De vet att det tar lång tid innan en polis i bästa fall dyker upp. Och tydligen har man anpassat budgeten efter det minimala antalet poliser, som är anställda. Det finns således inte pengar att anställa civil personal, som kan sitta i receptionen, utföra vaktmästarsysslor med mera. Då hade poliserna i högre grad kunnat ägna sig åt det polisiära arbetet.

Under valåret 2018 har de flesta politiska partierna bjudit över varandra i fråga om utlovat antal poliser. De kan lova ut hur många som helst, när det inte finns poliser att tillgå. Många erfarna poliser har hoppat av yrket på grund av omorganisationen och dålig arbetsmiljö.

Inte förrän 2024 räknar man med att det ska finnas tillräckligt många poliser – om ens då. Men det är nu de behövs - även på mindre orter. Varför inte erkänna det och försöka åtgärda problemet?

Vi önskar Anders Modén lycka till med hans jobb. Men vi tänker att risken finns att han i stället får en reprimand från högre instans.

Brita Skedung

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons