Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Insändare: Mitt krav som arab till alla imamer: Fördöm Stockholmsattentatet

Artikel 35 av 63
Lastbilsdådet i Stockholm
Visa alla artiklar

Risken är stor att ett attentat som detta även negativt drabbar de som verkligen försöker etablera sig i vårt land och då till exempel mina elever, av vilka majoriteten är muslimer, skriver insändarskribenten.

Annons

Assalamu alaikum, alla imamer. Jag är matematiklärare inom VUX. De flesta av mina elever är av vår härkomst och då framförallt från Syrien, Somalia och Irak.

Jag har märkt, gällande mina elever, att starkt ledarskap och motivation är den största inspirationskällan. Vi talar här om tillhörighet, samverkan och en tro på att kunna bidraga till något större.

LÄS MER: Tyst minut för att hedra offren i attacken i Stockholm – vi sänder live

Dessvärre vet vi med facit i hand att denna behövda känsla av tillhörighet och tro på något större även kan ta sig uttryck i de mest bestialiska former, senast nu på Drottninggatan.

Risken är stor att ett attentat som detta även negativt drabbar de som verkligen försöker etablera sig i vårt land och då till exempel mina elever, av vilka majoriteten är muslimer.

Jag vet att mina elever är ambitiösa och vetgiriga och att de förutom vuxenutbildningen också frekvent besöker moskéer för att få råd och lärdom av imamer.

Mitt krav som arab till alla imamer som tror på Sverige är följande: Se till att ni framstående imamer öppet både i media och i moskéer fördömer attentatet i Stockholm och att Sveriges muslimer tar avstånd från denna typ av handling eftersom det strider mot Islam.

LÄS MER: Misstänkte terroristen Rakhmat Akilov, 39, erkänner lastbilsattacken i förhör

Etablera sedan ett nätverk som står för våra demokratiska värderingar och som öppet förkastar DAESH. Be sedan dessa att föreläsa i framförallt våra problemområden.

Gör ni detta är jag övertygad om att risken för liknande scenarier som på Drottninggatan kommer att minska radikalt. Med vänliga häsningar,

En arablärare som trots allt tror på ett mångkulturellt samhälle.

LÄS MER: Debatt: Till er som säger "vad var det jag sa" - jag hoppas ni någonsin inser kärlekens kraft

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare
Alla artiklar i
Lastbilsdådet i Stockholm

Hedemora hedrade offren för terrorn

TV+TEXT

Annons