Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Insändare: Ludvika behöver en djurlekpark

Lockande, levande livsmiljö är en av vår visions hörnpelare och den gäller även våra barns livsmiljö. Vi har flera fina lekplatser i Ludvika, men vi saknar en plats med levande djur. Det skriver Ken Swedenborg, partiordförande för Folkkampanjen för sjukvården.

Annons

Lockande, levande livsmiljö är en av vår visions hörnpelare och den gäller även våra barns livsmiljö. Vi har flera fina lekplatser i Ludvika, men vi saknar en plats med levande djur, en plats där barnen kan klappa och kela med djuren.

Djurlekparken skulle dessutom vara ett bra utflyktsmål för turister och invånare i alla åldrar till exempel förskolor, skolor och äldreboende.Den skulle kunna skötas av socialt företagande och sommarjobbande ungdomar och vara ett bra tillskott för praktikplatser för våra nya svenskar. Odlingslotter för sallad, morötter med mera skulle även kunna anläggas i anslutning till parken, i enlighet med den till kommunfullmäktige inlämnade motionen om odlingslotter.

Djurparken i Åmål är en bra förebild för vad Folkkampanjen för sjukvården önskar. Studier visar, att barn som umgås med djur får en bättre förståelse för det ickeverbala språket, vilket gör att barnen blir mer empatiska. Denna insändare lämnas nu in, som medborgarförslag för åtgärd till landstingsfullmäktige.

Ken Swedenborg (ffs), Partiordförande

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons