Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

INSÄNDARE: Livsfarligt att Räddningstjänsten inte längre ska få åka på sjukvårdsuppdrag

Annons

På det senaste direktionsmötet i Räddningstjänsten fick vi höra att Räddningstjänstens personal inte längre kommer att åka på sjukvårdsuppdrag. Detta innebär att deltidsbrandmännen inte längre kommer att kunna rädda liv vid akuta situationer i Dala Mitt-området. Detta är oroväckande.

Landsbygden kommer särskilt att drabbas av detta och kostnaderna och lidandet för enskilda kan bli stort. Kristdemokraterna i Falun är mycket angelägna att avtalet med Räddningstjänsten Dala Mitt fortsätter löpa på så att Räddningstjänsten fortsätter med sitt uppdrag att rädda liv i väntan på ambulans.

Räddningstjänsten gör fantastiska insatser som kommer medborgarna till gagn. I många fall hinner de till olycksplatsen innan ambulanser är på plats. De sekunderna kan göra skillnaden mellan liv och död. Vi måste därför fortsätta rädda liv och låta avtalet med Räddningstjänsten löpa på.

Min fråga blir därmed: vem har tagit beslutet om att Räddningstjänstens personal inte längre ska åka på sjukvårdsuppdrag? Vid senaste direktionsmötet sa man att beslutet togs på tjänstemannanivå och nyligen fick jag bekräftelse på att beslutet kommer att gälla, vilket är uppåt väggarna.

Landstinget Dalarna gör medborgarna en oförtjänst när väntan på hjälp kan dröja på grund av detta beslut. Låt Räddningstjänsten fortsätta göra det fantastiska arbete de utför när de åker på sjukvårdsuppdrag. Kostnaderna blir inte mindre om väntan utan detta blir alltför lång. Att rädda liv är centralt och ska väga tungt.

Katarina Gustavsson, ledamot i Dala Mitt och landstingspolitiker för Kristdemokraterna, Falun

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons