Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Insändare: Less på mobbningen - "Jag känner typ 80 personer som gråter sig till sömns"

"Fattar ni inte? Det försvinner liv för att ni inte gör något åt saken. Hjälp till! Ta allting seriöst! (...) Läs upp detta i klasserna och försök få alla att förstå allvaret". Det skriver signaturen "04" som lever med mobbning i skolan.

Annons

Hej. Jag tänkte börja med att säga att jag är så sjukt less på mobbningen och lärarna som inte ingriper. Här i Ludvika är det skrämmande hur mycket problem det är. Kan ni fatta att jag BOKSTAVLIGEN känner typ 80 personer som gråter sig tills sömns, skär och svälter sig själva?

LÄS MER: Bris: Psykisk ohälsa vanligt bland unga – "Kan handla om panikångest och självmordstankar"

Barn som är under tolv år går runt med självmordstankar på grund av andra barn. Det är så sjukt. Jag är själv elev, och jag får höra saker om mitt utseende varje dag. Min lärare sa såhär när jag bad om hjälp:

"Men ett litet smågräl spelar väl ingen roll. Nu har ni blivit så pass gamla så ni borde kunna lösa sådant själva. När ni är i vår ålder så kommer ni inte kunna springa och be om hjälp". Och så sitter min kompis i andra hörnet och gråter.

LÄS MER: Kyrkskolan höll stängt på grund av hot: "Vi har ingen tolerans mot våld"

Fattar ni inte? Det försvinner liv för att ni inte gör något åt saken. Hjälp till! Ta allting seriöst! Lyssna på båda och angrip inte bara en! Det är så respektlöst! Vad hade DU gjort om det var din bästa vän/kusin/syster/bror/ förälder eller du själv som var utsatt? Förstå allvaret!

LÄS MER: Uppgift: Lärare får överfallslarm efter hotet

Det är ingen lek längre, det är på riktigt. Det här handlar om människor. Läs upp detta i klasserna och försök få alla att förstå allvaret. Nästa gång du ser något, stå inte bara och kolla. Gör något åt saken och rädda kanske ett liv. För jag tror inte du vill vara anledningen till att en annan person valt att avsluta sitt.

04

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons