Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Insändare: Låt mig få en julklapp!

/

Jag jobbar på ett ganska stort företag som gjorde ett antal miljoner i vinst förra året. Vår vd har en hög lön, har jag fått höra.

Annons

Till julen så skulle man, åtminstone jag, uppskatta att få en liten julklapp av företaget. Det behöver inte vara något märkvärdigt, men det skulle kanske vara den enda julklappen som jag får i år. Alla har inte stora familjer, och det betyder mycket att få lite uppskattning från företaget.

I stället får jag läsa ett inlägg på Facebook, där det står att företaget i stället för julklappar till sina anställda skänker pengar till musikhjälpen. Givetvis är det flera hundra som redan har tryckt på gilla-knappen när jag ser inlägget. Jag har absolut inget emot att skänka pengar till välgörande ändamål, men måste det just vara mina och mina arbetskamraters julklappspengar som ska skänkas? Skulle vår vd skänka en halv miljon av sin lön skulle det säkerligen göra större nytta, och han skulle säkert klara sig bra ändå. Eller varför inte ge lite av företagets miljonvinster?

Jag tror att vissa företag skänker pengar till välgörande ändamål enbart för att det i praktiken ger en ekonomisk besparing som ingen törs kritisera, och positiv uppmärksamhet i sociala medier. Vad blir nästa steg? I stället för att betala ut lön till våra anställda i december så ger vi 20 000 till musikhjälpen? En stor besparing som säkert ger många likes också.

Ja, jag är bitter

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons