Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Insändare: Låt inte terroristerna splittra oss!

Artikel 54 av 63
Lastbilsdådet i Stockholm
Visa alla artiklar

Att politiker låter redan utsatta betala priset för vad en galen narkotikapåverkad extremism gör är låta galenskapen vinna. Det är att skapa ett vi och dom som grundar sig på ursprung, skriver "En Stockholmsvän".

Annons

Efter terrorattacken i Stockholm var det fint att se hur många som öppnade sina hem och hjälptes åt när staden stod stilla. Det fick mig att känna mig stolt över människorna i vår stad. Den stoltheten har tyvärr börjat avta och nu har jag istället börjat skämmas.

LÄS MER: Sverige stannade upp – tyst minut för att hedra offren i terrordådet

Inte över Stockholmarna utan över våra politiker som försöker vända oss mot varandra genom att jaga papperslösa i stället för att se att vi, vanliga människor, står enade och vill ha ett öppet samhälle. Det är sorgligt.

Var är solidariteten som det har pratats om? Tror man på allvar att det är så man bekämpar terrorism - genom att jaga människor som är redan är desperata? Som har flytt från det som hände i Stockholm den 7/4 fast gånger hundra? Skäms.

Att politiker låter redan utsatta betala priset för vad en galen narkotikapåverkad extremism gör är låta galenskapen vinna. Det är att skapa ett vi och dom som grundar sig på ursprung.

Att man har fått avslag betyder inte att man är kriminell. Avslag kan man få av en mängd olika anledningar. Att du kommer från “fel” land. Att svenska myndigheter bedömer att det inte är farligt att återvända till landet som du kommer ifrån.

LÄS MER: Bawar Ismail: Sverige har mycket att göra i kampen mot terrorismen

Jag har träffat folk som har fått avslag - vuxna och barn som vill kunna jobba och gå i skolan utan att riskera att bli bortsprängda, kidnappade eller dödade på vägen dit. Det finns extremister överallt. Det finns även svenska extremister som åker utomlands och tränar för ett “raskrig” även de många gånger galna och narkotikapåverkade). Vart ska dom utvisas?

Varför pratas det inte om dem i samma termer? Bredda perspektiven. Min poäng är att extremism sällan har med nationalitet eller ursprung att göra. Man formas till det.

Jag vet att det skulle vara skönt om allt var svart eller vitt och om de här problemen var enkla att lösa. Men det här kräver mer av oss. Vi behöver vara vuxna och stabila. Inte fatta beslut för att det gör oss populära eller för att vi är arga eller rädda.

Vad behöver vi förändra i våra samhällen för att minska utanförskap och därmed galenskap? Kan vi vara konstruktiva? Kan vi vara solidariska? Jag har inga enkla svar men tänker att vi tjänar på att tänka långsiktigt.

Låt inte våra politiker slå ner mot de svagaste utan låt oss stå enade mot de krafter som vill splittra oss på grund av att vi är olika. Att vi är olika är vårt starkaste vapen mot terrorism!

En Stockholmsvän

LÄS MER: Debatt: Attacken visar att det är dags att sluta behandla ordningsvakterna som skit

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare
Alla artiklar i
Lastbilsdådet i Stockholm

Hedemora hedrade offren för terrorn

TV+TEXT

Annons