Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

INSÄNDARE: Lärare som vill ställa krav motarbetas vid Högskolan Dalarna

Lärare som vill ställa krav i enlighet med kursplan blir motarbetade. Och för att undvika konflikter väljer många lärare den breda vägen. Mycket tid över till "roligheter" för eleverna, desto värre blir det för kommande arbetsgivare, skriver signaturen "UA".

Annons

Det finns stora problem vad gället kvalitet när Högskolan Dalarna driver sin verksamhet med intäkter som utgår från antalet utexaminerade elever, det vill säga antal elever som klarar sina kurser.

Kursplanerna ska uppfylla vissa krav, men när examinationen ska äga rum finns inte någon garanti eller kvalitetssäkring avatt studenterna uppfyller kraven i kursplanen. Den administrativa ledningen ser endast till antalet utexaminerade eftersom det säkerställer att det finns pengar, inte minst till deras egna löner.

Lärare som vill ställa krav i enlighet med kursplan blir motarbetade. Och för att undvika konflikter väljer många lärare den breda vägen. Mycket tid över till "roligheter" för eleverna, desto värre blir det för kommande arbetsgivare.

Tyvärr har jag under årens lopp stött på för många från Högskolan Dalarna som inte håller måttet. Ledningen och eleverna måste acceptera att en högre utbildning på heltid ska ta ungefär 40 timmar i veckan av en elevs tid och uppfylla vissa krav.

UA

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons