Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

INSÄNDARE: Landstingets överskott är i själva verket ett fattigdomsbevis

Landstingsledningen slår sig nu för bröstet med att fastslå att äran för överskottet i landstinget är deras. I själva verket är överskottet ett fattigdomsbevis, som vittnar om att utbudet av vård i Dalarna är för litet, skriver Ken Swedenborg (ffs).

Annons

Folkkampanjen för sjukvården har gång på gång efterlyst en sann decentralisering av ledningen av landstinget. Så länge nuvarande styrsystem behålls är ledningen instabil på grund av för långa kommunikationsvägar och svårigheter att överblicka vad som händer.

Mycket i politiken beror på tillfälligheter, och en del av vissa tillfälliga överskott i landsting och kommuner beror på oönskad personalbrist, särskilt gällande sjuksköterskor.

Vi önskar nu en bättre ärendehantering. I dag framläggs normalt bara ett förslag till beslut till fullmäktige. Vårt sjukvårdsparti önskar att även ett alternativt beslutsförslag skall framläggas i viktigare ärenden, för bättre beslutsunderlag i kommun- och landstingsfullmäktige. Synpunkter från andra organisationer borde även oftare inhämtas!

Ken Swedenborg (ffs), partiordförande

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons