Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

INSÄNDARE: Kan någon som jobbar på Försäkringskassan sova en enda natt med gott samvete?

Annons

Jag läser ofta om Försäkringskassans agerande mot människor i vårt samhälle. Inget har blivit bättre på senare år utan människor slås sönder av andra människor som arbetar på en svensk myndighet.

LÄS MER: DEBATT: Försäkringskassan måste bestämma sig; antingen lita på läkarens bedömning - eller ta över hela ansvaret själv

Kan någon tjänsteman eller kvinna som har sitt arbete och därvid också sitt uppehälle genom Försäkringkasan sova någon natt med god sömn och gott samvete (i Finland där jag har mitt ursprung sade man att ett gott samvete var den bästa huvudkudden)?

Ingen människa skall kunna använda sitt arbete för att begå sådana näst intill kriminella åtgärder mot en medmänniska som Försäkringskassan och dess personal begår.

Varje dag läser man om hur de olika domarna utför sina illgärningar. Jag är till exempel en lastbilsmekaniker med 18 månader kvar till pension och jag skulle söka arbete som lastbilsmekaniker i hela landet fast jag hade en arbetsplats i Borlänge men inte kunde ta mig upp från golvet från liggande ställning på grund av ryggen.

LÄS MER: INSÄNDARE: Efter höftledsoperation vägrar Försäkringskassan mig en månads rehabilitering – eftersom jag varit sjukskriven i 180 dar

Trots intyg från ortopeder och läkare med mera så avslogs min sjukpenning då jag kunde jobba nån annanstans. Fy för denna myndighet!

Och vad gör herr statsminister Löfven? Jo han åker kring i Sverige och tycker allt är okej. 

Min åsikt är (och kom ihåg att det är min egen) att jag skulle önska att den manliga delen som hade en ejakulation som resulterade i ett barn som sedan blev en Försäkringskassetjänsteman, skulle få göra om denna sköna upplevelse.

Och resultatet skulle denna gång bli en annan människa med empati och medkänsla och även en stor medmänsklighet samt tro på existens för även en sjuk människa - för sjuka det kan vi bli utan egen förskyllan.

Johan Torro i Borlänge

LÄS MER: DEBATT: I 30 år har jag räddat liv i Dalarna – efter två minuter vägrar Försäkringskassan mig rehabilitering

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons