Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

INSÄNDARE: Julen är bästa tiden på året - men inte bästa tiden att skaffa en hund

Annons

Julen sägs ofta vara "den bästa tiden på året", men det är inte den bästa tiden för att skaffa en ny katt, hund eller annat djur till familjen. Därför är det viktigt att motstå frestelsen att ge bort en livs levande varelse som "gåva".  

Sällskapsdjur kräver mycket tid, uppmärksamhet, tålamod och pengar – saker som är knappa i dessa tider. Att adoptera katter och hundar innebär ett åtagande på minst 15 år för att ta hand om och älska dem villkorslöst.

En adoption handlar också om att hitta en individ som passar familjemedlemmarnas aktivitetsnivå, erfarenhet, förmåga och personlighet. Dessa beslut kan man inte fatta åt någon annan.Många djur som varit "gåvor" överlämnas till härbärgen eller dumpas utomhus för att dö efter att festligheterna dött ut, när nyhetens behag är borta och familjerna känner sig överväldigade.Snälla låt inte julhögtiden sluta i hjärtesorg. Om du är säker på att dina nära och kära vill ha ett sällskapsdjur, och att de är redo och har möjlighet att ta hand om dessa under hela deras liv, fundera då på att slå in en matskål, ett koppel och ett presentkort på adoption i ett närliggande djurhem.

Då kan mottagaren själv välja en individ som passar deras personlighet och livsstil efter att den hektiska julhelgen är förbi. Sascha Camilli, PETA Foundation

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons