Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

INSÄNDARE: Jo, Trump är nog farlig ändå - men en riktigt god familjefar

Annons

FILE - In this June 30, 2017 file photo, President Donald Trump, first lady Melania Trump and their son Barron Trump board Air Force One at Andrews Air Force Base, Md., en route to Trump National Golf Club in Bedminster, N.J. As President Donald Trump’s administration alters some parts of the former first lady’s legacy, Mrs. Trump is keeping other parts of it alive, from public policy to high fashion to family ties.  (AP Photo/Carolyn Kaster, File)

När Donald Trump nyss hade blivit vald till president var jag ute och försvarade honom i Gävle-Dala-radion. Gävle-Dalas redaktion hade sökt med ljus och lykta efter någon som försvarade Trump och jag var "den siste mohikanen" i Dalarna. Jag hade ju skrivit en insändare och talat väl om honom.

Anledningen till mitt ställningstagande var en lång intervju med Trumps första säkerhetsrådgivare, Michael Flynn, i den norska tidningen "Klassekampen". Flynn fick senare sparken och det var synd, för han var en klok man.

Nu är jag helt förtvivlad. Jag försöker förstå Donald Trump men han är en olöslig gåta för mig.

I Lyngdal arbetade jag en vecka med en skogsarbetare som hela tiden fällde träd. Jag höll på att bli tokig på honom. Jag hade fullt upp med att ta ner fastfällda träd. Han förstod inte skillnaden på rikskär och fällskär. Och det värsta var att han inte förstod skogsarbetarnas grundregel, den dubbla trädlängdens säkerhetsavstånd. Det hjälpte inte ens att jag skällde ut honom. Han var oförbätterlig.

Så är det nog med Donald Trump – han är okunnig och därför farlig. Men privat är jag övertygad om att Donald Trump är en bra människa. Han är nog en god familjefar, och när det blir jul i hans familj är jag helt säker på att Donald är jultomte.

Birger Hansson

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons