Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Insändare: Jo, man kan ställa en ambulanshelikopter mot satsningar på psykvård

För 22,5 miljoner skulle vi kunna betala 5625 vårddygn inom psykiatrin. Det är vård, inläggning med övervakning, som behövs till dess att medicinen verkar om patienten är deprimerad. Det skriver Thomas Fahlander.

Annons

STOCKHOLM 20170110Ungdomar och alkohol. En berusad tonårsflicka sitter på golvet i sitt rum med en flaska vodka bredvid sig.  Foto: Janerik Henriksson / TT / Kod 10010

Min förra insändare om landstingets satsning på helikopter istället för psykvård fick starkt gensvar från läsarna. Men kan man ställa helikopter mot psykvård? Ja, det kan man, alla landstingets skattemedel hamnar i samma plånbok.

Vill Landstinget Dalarna rädda liv ska man börja med att rädda de liv som är lättast att rädda, eller hur?Trafikverket har på sin hemsida lagt ut en film där de, genom enkäter, lyckats få fram hur mycket allmänheten anser att ett liv är värt .

22,5 miljoner kronor anser de som svarat att ett liv är värt.För 22,5 miljoner skulle vi kunna betala 5625 vårddygn inom psykiatrin. Det är vård, inläggning med övervakning, som behövs till dess att medicinen verkar om patienten är deprimerad

.

Men ska patienten bara ha piller? Det verkar som om det anses vara fusk med medicin. Är det fusk att ta alvedon mot huvudvärk? Först när medicinen mot depression verkar, efter två till fyra veckor, blir det meningsfullt med terapi.

Då kan man nå ytterligare framsteg.Att vara blind eller döv är inget man väljer. Självmord är inte heller resultatet av ett fritt val. Kan vi rädda liv räddar vi framtiden.

Thomas Fahlander

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons