Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Insändare: Jag tror att Leif GW Persson har rätt i att många poliser gillar SD

Jag tänker på att polisen gett Nordiska motståndsrörelsen tillstånd att demonstrera i Falun den första maj. Vi har alla rätt att demonstrera. Men tillstånd ska inte ges om det kan uppstå problem vid en tänkt demonstration.

Annons

LÄS MER: Så blir första maj-demonstrationerna i Falun – alla har fått tillstånd – "Ett komplext ärende"

Så har vi då fått bekräftelse på Leif G W Perssons uttalande i tv-programmet Veckans brott där han sade att ungefär hälften av Sveriges poliskår sympatiserar med Sverigedemokraterna.

Jag tänker på att polisen gett Nordiska motståndsrörelsen tillstånd att demonstrera i Falun den första maj. Vi har alla rätt att demonstrera enligt grundlagen. Men tillstånd ska inte ges om det kan uppstå problem vid en tänkt demonstration.

LÄS MER: Lars-Göran Johansson (S) inför 1 maj: "Vi accepterar inte att nassarna får gå där vi gått i alla år "

Polisen räknar med problem eftersom man kalkylerat med att bevakningen kommer att kosta cirka en miljon kronor. Polisen tillåter till och med att NMR:s demonstration ska ta Regementsvägen och Korsnäsvägen i anspråk, två av Faluns trafiktätaste gator och demonstrationen avslutas på Stora Torget - också det en mycket besökt plats.

Tillåter man demonstration på dessa platser där många människor uppehåller sig bara för att NMR:s budskap ska nå fram till så många människor som möjligt? Till polisen: Tänk om och gör rätt.

Besviken på polisen

LÄS MER: Runnberg: "Tråkigt att just Dalarna dras med den här lilla kriminellt belastade nazisekten"

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons