Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

INSÄNDARE: Jag håller med Karl Hedin – märkligt att naturvårdarna vill åka på skogsvägarna utan att betala

Annons

I hela Sverige är det endast skogsbolag och skogsägare som bygger skogsbilvägar. Möjligtvis även Svenska kyrkan. Men skogsägarna bekostar dessa skogsbilvägar själva och betalar en avgift varje år i förhållande till sin markareal för skötsel och underhåll.

Det innebär att naturvårdarna vill åka på skogsbilvägar men de betalar inget. Så jag håller med Karl Hedin, för det innebär att naturvårdarna endast utnyttjar skogsbilvägarna för att komma ut i skogen. För de kan inte åka på allmänna vägar och gå resterande bit i skogen. De vill komma så nära som möjligt.

När det gäller nyckelbiotoper och rödlistade arter så är naturvårdslagen skriven så att det skall finnas och bevaras nyckelbiotoper och rödlistade arter. Nu finns inte alla dessa i hela Sverige. I lagen skriver man att det skall finnas men INTE att ALLA ska bevaras, utan man skall spara dem på platser som lämpar sig bäst för dessa arter. I övrigt kan dessa finnas kvar eller försvinna efter avverkning.

Över en halv hektar avverkning så är det Skogsstyrelsen som bestämmer vad som skall avverkas. Skogsstyrelsen är lagens ansvarige myndighet för avverknings- och naturvårdslagen.

Johan

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons