Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

INSÄNDARE: Inte rimligt att man ska behöva åka från Rättvik till Mora för att köpa sin tågbiljett

Vi är trötta på att ständigt få höra från SJ att personlig service inte mer önskas och att automater som tidigare funnits i både Leksand och Rättvik är olönsamma, skriver John Helgander.

Annons

REPLIK: SJ: Med få sålda biljetter per dag finns inget behov av en biljettautomat i Leksand

Äntligen på tiden att någon ryter till och uppmärksammar hur svårt det är att köpa biljett till SJ-tåg för alla dem som inte är utrustade med eller kunniga i dagens digitala värld. Stort tack till Margareta Arvidson i Leksand för hennes medborgarförslag. Vi är trötta på att ständigt få höra från SJ att personlig service inte mer önskas och att automater som tidigare funnits i både Leksand och Rättvik är olönsamma.

Men hur ska sådana “ålderdomliga” tjänster efterfrågas av sådana “ålderdomliga, efterblivna och obetydliga” resenärer när de ändå vet att sådana biljettköp inte längre existerar? Inte ens att inhandla biljett via telefon uppmuntras numera. Förutom extra kostnad har öppettiderna för denna möjlighet reduceratstill kontorstid måndag-fredag.

Att spontant behöva göra en tågresa lördag-söndag är alltså inte möjligt om man inte är uppdaterad med den moderna tekniken. Följden kan bli att man från till exempel Rättvik måste ta bussen till Mora för att där via automat köpa sin biljett. Kära SJ – bli inte förvånad om ni missar många presumtiva resande genom en kundovänlighet utan motstycke i världen.

Lite märkligt för övrigt att SJ anser sig ha råd med tre automater i Sala medan inte så mycket mindre men som besöksorter så mycket större Leksand och Rättvik berövats sina. Det är en paradox: överlag har SJ:s service blivit så mycket bättre samtidigt som tillgängligheten inskränkts. Dags för politiker att reagera!

John Helgander

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons