Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Insändare: IFK Moras idrottshistoria har gått i graven

/

Hade inte tänkt lägga mig i debatten om IFK Moras idrottshistoria, men jag kan inte se att Rolf Hammar ska behöva schavottera inför en liten grupp inom Vasaloppet och Alliansen när han ser till föreningens bästa och vill bevara historien från en av Sveriges mest framgångsrika idrottsföreningar genom tiderna.
Rolf är en visionär och i mina ögon vid sidan av Mora Nisse den person som betytt mest för Vasaloppets utveckling.

Annons

Vad har då hänt? Jo, hela IFK Moras prissamling har packats ner i kartonger – kanske för alltid. OS- och VM-medaljer, kungakannor och brudkronor, hundratals SM-guld och mycket mera. Jag förstår att Vasaloppet vill ha ett eget museum, men vad jag inte förstår är varför man inte sett till att ha en reträttplats åt den unika prissamlingen.

Rolf Hammars vision är att samla alla föreningars prissamlingar under ett tak. Jag kan inte låta bli att tänka på Sixten Jernberg-museet i Lima, vilken succé! För Mora som turistort vore ett idrottsmuseum en självklarhet.

Jag vill inte uttrycka vad jag känner personligen, men jag hoppas att Alliansen och Mora kommun tänker till runt detta. Undertecknad var med och vann OS-guld i Innsbruck 1964 som stolt IFK-are och hoppas att jag även i fortsättningen kan känna stolthet över IFK Mora.

Karl-Åke Asph

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons